sunnuntaina, huhtikuuta 02, 2006

Musiikin arvostelua, osa 1

Monivuotisena haaveenani on ollut muodostaa verkko-palvelu, jossa voisi arvostella konsertteja ja jossa voisi pyytää arvosteluja. Totuushan on, että maassamme on paljon enemmän yhtyeitä ja konsertteja kuin lehdet ehtivät arvostella. Varsinkin amatööriyhtyeiden on vaikea saada ketään arvostelijaa paikalle, vaikka juuri he kipeimmin kaipaisivat ulkopuolisia kommentteja. Kohderyhmänä olisi erityisesti amatöörikuorot, omasta taustastani johtuen, mutta kaikki muut yhtyeet olisivat myös tervetulleita. Tänään, istuessani kuuntelemassa erästä juuri tällaista konserttia (kts. seuraava arvostelu), tajusin, että kaikki työkalut olivat jo tarjolla. Aloitan siis tästä.

Tarkoitus ei ole, että minä yksin arvostelisin konsertteja, vaan että kuka vain musiikinystävä, joka istuu kuuntelemassa konserttia, voisi jälkeenpäin kirjoittaa tälle palstalle. Tällä hetkellä tälle palstalle pääset kirjoittajaksi helposti lähettämällä minulle sähköpostia osoitteeseen tom.backstrom@tkk.fi niin annan sinulle kirjoitusoikeudet. Kuka vain on "riittävä" arvostelijaksi, sekä musiikkitieteen maisteri että pianoa joskus lapsuudessa kuunnellut käyvät yhtä hyvin, se elämys jonka kokee musiikkia kuunnellessa on henkilökohtainen, eikä sitä voi tehdä paremmin tai huonommin. Jokainen arvostelija esiintyy omalla nimellään, joten myös arvostelijaa voi arvostella, jos tarve niin vaatii. Toivon ja uskon, että tämä mahdollisuus pitää arvostelut asiallisina ja rakentavina hengeltään.

Tässä vaiheessa ei ole tietysti mitään tietoa saako tämä projekti siivet alleen, vai jääkö tämä ensimmäinen arvostelu ainoaksi, mutta ainahan voi toivoa, eikö vain? Toivotaan parasta!

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hieno idea!:) Sen sijaan en näe tarkoituksenmukaisena sitä, että arvosteluja rajataan kovinkaan tarkasti niin kauan kuin aiheena on kulttuuri. Mitä laajempi spektri, sen laajempi määrä kiinnostuneita-> parempi näkyvyys-> suurempi todennäköisyys että sivusto löytää sekä lukijoita että kirjoittajia.

Unknown kirjoitti...

Tämä on toki totta, eikä rajaaminen ollekaan tarkoitukselista. Ajattelin vain aloittaa siitä, mikä on minulle tutuin alue ja vähitellen laajentaa ideaa kun näkee miten se toimii. Muita mahdollisia laajennusideoita (konserttikalenteria tms.) minulla on paljon, mutta suurin osa niistä vaatii että palvelulla on jo olemassa vakiintunut yleisö. Ei ehkä ole järkeä lähteä haukkaamaan liian isoa palaa kerralla.

Anonyymi kirjoitti...

Hoi, en ehkä ole blogien kohderyhmää, mutta jospa tämä innoistaisi kuoroharrastajia käymään toistensa konserteissa ja vieläpä kehumaan niitä julkisesti, niin Suomen musiikkielämä ottaisi aimo harppauksen eteenpäin!

Unknown kirjoitti...

Hanna; et ole blogin kohderyhmää vain mikäli itse niin valitset. Kuten jo mainittu, ei ole tarkoituksenmukaista ennakkoon rajata pois mitään kohderyhmää, vaan antaa heidän, jotka ovat tästä kiinnostuneita itse päättää suunta. Itse asiassa uskon, että juuri sinä olisit hyvä kirjoittamaan arvosteluja.